Auteursrecht

 

Het auteursrecht van alle foto’s berust ten allen tijden bij Marcella van Beusekom Fotografie.

 

De klant geeft de fotograaf toestemming om de foto’s die tijdens de fotosessie zijn geproduceerd te gebruiken ter zelfpromotie van de fotograaf op internet en via drukwerk (zoals portfolio, blog, sociale media, nieuwsbrief, andere websites, flyers, competities en tentoonstellingen), zonder dat de klant daar een vergoeding voor ontvangt. Vanzelfsprekend worden de beelden niet voor schadelijke, obscene of beledigende doeleinden of in dergelijke situaties aangewend.

Indien de klant niet wil dat de fotograaf de gemaakte foto’s voor zelfpromotie gebruikt dient de klant dit van tevoren aan de fotograaf kenbaar te maken

er worden geen onbewerkte foto's verstrekt en tevens mag U  de foto's niet zelf gaan bewerken. De digitale bestanden zijn bedoeld voor eigen gebruik, het is niet toegestaan de foto's te gebruiken zonder toestemming voor commercieel gebruik.

 

Afbericht van een shoot

Af berichten van een fotoshoot dient 48 uur voor aanvang van de shoot afgezegd / verzet te worden.

Is dit later of gebeurd het helemaal niet wordt er 50% van de fotoshoot in rekening gebracht.

Bij afzegging na een reservering wordt er 70 % van het totaal bedrag van de fotoshoot in rekening gebracht.

Zijn er onvoorziene omstandigheden waardoor de fotograaf de shoot moet verzetten dan wordt er een nieuwe datum voor de shoot gemaakt. Wil de klant geen nieuwe afsoraak meer inplannen dan is dit de verantwoordelijkheid van de klant zelf. Fotograaf mag dan de helft van de shoot prijs in rekening brengen.

Als de fotograaf meerder opties heeft gegeven en de klant kan zich nergens naar schikken dan kan de gehele shoot in rekening worden gebracht.

Als er een shoot uit het assortiment gaat zal de fotograaf een zo passend mogelijk alternatief bieden. Valt dit niet in de smaakt bij de klant krijgt hij zijn aankoopbedrag terug. ( dit geld enkel en alleen als er geen eerdere afspraken zijn geanuleerd door de klant zelf)

Fotoshoot in de actie en dus met korting krijgen geen geld terug na annulering van de klant.

 

Cadeaubonnen

Cadeaubonnen zijn geldig tot een jaar na uitgiftedatum en zijn niet inwisselbaar voor contanten. Tussentijdse prijsstijgingen zijn onder voorbehoud van de fotograaf: er kunnen geen rechten ontleend worden aan de uitgiftedatum van de cadeaubon.

 

Aansprakelijkheid

 

Marcella van Beusekom Fotografie stelt zich niet aansprakelijk voor ongevallen tijdens de fotosessie.

 

Als de fotograaf door onvoorziene omstandigheden (zoals ziekte, noodgevallen, extreme weersomstandigheden) verhinderd is haar diensten te verlenen, zal ze haar uiterste best doen om de fotosessie op een ander tijdstip doorgang te laten vinden.

Als dit niet mogelijk blijkt te zijn door de fotograaf zal de klant zijn betaling doormiddel van een tegoedbon terug ontvangen.

Kan de fotograaf WEL zijn diensten leveren maar de klant niet dan is dit de keuze van de klant zodoende hoeft de fotograaf NIKS terug te betalen aan de klant.

 

Auteursrecht foto’s 

–       Het auteursrecht van de foto berust te allen tijde bij de fotograaf.
–       Het is niet toegestaan foto’s van fotograaf, in welke vorm dan ook, aan te passen en deze op internet te plaatsen, 
–      Bij het leveren van de foto’s heeft de klant recht tot reproductie voor eigen (privé) gebruik.
–      Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media of op internet, tenzij hiervoor een licentie is afgegeven. Deze kunt u zelf aanvragen.
–      Het is niet toegestaan foto’s in te sturen naar fotowedstrijden zonder nadrukkelijke toestemming van de fotograaf.
–     De klant mag foto’s voor privégebruik op Social Media plaatsen. Hierbij dient te allen tijde vermeld te worden : “Foto’s gemaakt door Marcella van Beusekom Fotografie”, naast vermelding van de website: www.marcellavanbeusekomfotografie.nl

 

Copyright 2019 Marcella van Beusekom Fotografie. All rights reserved. Marcella van Beusekom Fotografie is niet aansprakelijk voor foutieve prijsvermeldingen op de website of elders.
Alle tekst, beelden en foto’s op deze website (www..marcellavanbeusekomfotografie.nl) zijn beschermd door auteursrecht. Zonder schriftelijke toestemming van de fotograaf mogen deze foto’s of tekst niet worden gebruikt.